top of page

Denali Miriam Santoro



Kutsumanimet: Denali, Dee

Syntymäaika+ikä: 2.2.1888, 132-vuotias, näyttää päälle parikymppiseltä

Sukupuoli+suuntautuminen: Cis nainen, hetero

Asuinalue: Kalmankita/Säihkesatama

Ammatti: Välikäsi, mafian liittolainen, poliitikko

Pituus+paino: 5'10/178 cm+64 kg

Hiukset: Ruskeat

Silmät: Turkoosit

Laji: Vampyyri


Perhesuhteet

Isä: Menelao Santoro

Äiti: Aurelia D'Ambrosia

Isoäiti: Paola Santoro



Taustat

Romero ja Denali syntyivät vuonna 1888 Milanossa ihmisäidille ja vampyyri-isälle. Ikävä kyllä Aurelian keho ei kestänyt kahden vampyyrin synnyttämisen aiheuttamaa rasitusta, vaan hän menehtyi. Menelao suri edesmennyttä kihlattuaan, mutta kasvatti lapsensa äitinsä avustuksella. He oppivat lukemaan ja laskemaan, sekä yleissivistystä. Paola myös takoi lapsenlastensa päähän kunnollisen etiketin ja opetti heidät soittamaan pianoa ja laulamaan. Hän myös opetti Denalin soittamaan huilua. Menelao oli hiukan eksyissä lasten kasvattamisen kanssa, ensin hän salli kaiken, sitten ei mitään. Jonain päivänä jostakin saatettiin antaa selkään mikä vielä viime viikolla olisi ollut kehujen arvoista. Denali oli nuorena hyvin rasavilli persoona, aina menossa ja aina ongelmissa. Hyvin äänekäs, tuntemattomien seurassa jopa töykeä nuori aiheutti isälleen lukuisasti harmaita hiuksia.


Kaksosten täyttäessä 13 koko perhe muutti Amerikkaan paremman elämän toivossa. He asettautuivat New Yorkkiin yksiöön ja vanhemmat alkoivat etsiä töitä. Pian Menelao saikin töitä rakennusfirmasta, Paolan saavuttaessa musiikinopettajan tittelin. Isoäiti koitti vapaa-ajallaan saada sivistettyä Denalia, opetettua tuota kokkaamaan ja siivoamaan, mutta tyttö kiersi mielummin kaupunkia veljensä kanssa ja luki Romelle hankittuja oppikirjoja. Nuori unelmoi urasta lain parissa, mutta hän tiesi ettei värillistä naista päästettäisi opistoon.


1903 vampyyrinmetsästäjät saivat vihin Menelaosta ja Paolasta ja surmasivat nämä, vieden kulmahampaat todisteeksi pomolleen saaliista. Kaksoset olivat tämän aikana töissä. Palattuaan kotiin siivosivat ruumiit pois, kovettuen luonteiltaan. Villistä ja vapaasta Denalista tuli käytöstapoja noudattava diplomaatti, joka piti päänsä kylmänä joka tilanteessa. Romen toimiessa kuriirina, Denali teki tuttavuutta jengien johtajien kanssa, selvittäen panttivankitilanteita puhuen ja luoden itselleen yhä tukevampaa jalansijaa rikosmaailmassa.


1936 maa alkoi poltella kaksosten jalkojen alla, joten he muuttivan Chicagoon ja alkoivat laajentaa bisnestään. Siinä missä kaikki tiesivät ottaa yhteyttä Denaliin ollessaan jotain vailla, Rome kiersi ympäri Amerikkaa haalimassa parhaita diilejä ja tekemässä uusia tuttavuuksia solmien työsuhteita. Bines pysyi suht pienenä kunnes pari vuotta myöhemmin mafia astui mukaan laittomien aineiden välitykseen. Mafian mukanaolo sai bisneksen kukoistamaan ja Santorot alkoivat olemaan yhä vakituisempi näky Fazonejen juhlissa. Tämä laukaisi tapahtumaketjun, jonka päätteeksi Rome vihittiin mafian viralliseksi jäseneksi, mikä työnsi myös Denalin pysyvästi mafian piireihin.


Jälleen kohun noustessa ja vampyyrinmetsästäjien alkaessa päästä kaksosten jäljille 1900-luvun puolivälissä he alkoivat suunnittelemaan maiseman vaihtoa. Heidän onnekseen myös mafiosoilla oli samat suunnitelmat ja piakkoin koko porukka siirtyi Vechnostiin alkaen asuttamaan Kalmankitaa. Denali kaivoi käsiinsä samantien saaren lakikirjan ja pänttäsi sitä niin kauan, kunnes osasi lain ulkoa porsaanreikien kanssa. Hän myös piti huolen siitä, että säilytti jalansijansa rikollisuudessa ja maineensa jokaisen tuntemisen arvoisen ihmisen tuntijana.


Tänäkin päivänä bisnes kukoistaa ja Denali on juuri valmistautumassa tehtäväänsä mafian vakoojana neuvostossa.



Persoona

Denali tunnetaan saarenlaajuisesti hyvin miellyttävänä persoonana. Seurapiirijuhlia kiertelevä, omissa maailmoissaan oleva vampyyri on yleisesti pidetty ystävällisen kohtelunsa takia. Hän puhuu rauhallisesti ja muuttaa aihetta ja puhetapaansa keskusteluseuransa mukaan, pitäen huolen ettei kukaan tuntisi oloaan yksinäisesti. Luottamusta kerättävä nainen kerää ympärilleen vaativissa, suuren stressitason töissä olevia ihmisiä ja kuuntelee noiden huolia teekupposen ääressä.


Taitavana sosialoisojana tunnettu vampyyri on nokkela kielenkäytöltään ja rikas sanavarastoltaan. Kädet elehtivät sulavasti puheen lomassa elleivät pidä viinilasia. Sanarikas nainen puhuu kohteensa pyörryksiin, saaden tämän paljastamaan mitä hän kaipasi ja sitten vielä hymyilee päälle niin nätisti ettei kohde ymmärrä mitä tapahtui. Manipuloinnin ja kiristyksen jalon taidoon omaava nainen ei pelkää käyttää terävää kieltään jos tilanne sitä vaatii, mutta koittaa pitää parhaansa mukaan yllä illuusion naiivista päivänsäteestä maailmalle.


Naisella on päässään hyvin tarkka hietarkia ympärillään olevista ihmisistä heidän vaikutusvaltansa mukaan, joka vaikuttaa siihen, kuinka paljon heitä mielistellään. Kunnioituksen saavat menestyksensä eteen työskennelleet, joiden tarinoita Denali kuuntelee mielellään uteliaisuuttaan. Naisella on selvä mieltymys kissoja kohtaan, ja hän haaveileekin omastaan tulevaisuudesta. Vaikka hän on hyvin sosiaalinen persoona, on päiviä jolloin hän mielummin istuisi lukemassa viinilasi kädessä kuin pyörisi juhlissa viihdyttämässä.


Denali peittelee tunteensa tietynlaisella verholla. Jos hän suuttuu tai on surullinen se näytetään, mutta hillitysti, ainakin suuremman ihmisjoukon edessä. Tummat kulmat kurtistuvat kevyesti ja silmien kirkas pilke himmenee hiukan. Nainen kuitenkin pitää siltä käytöksensä mahdollisimman miellyttävänä, ellei nää saavansa tarvitsemiaan tietoja toisella tavalla.


Ystäviensä seurassa Denali ei pelkää näyttää tunteitaan. Hän itkee, nauraa ja huutaa sydämensä pohjasta ja on aina valmis pyytämään anteeksi jälkeenpäin, mitä ylpeä nainen ei yleensä tee. Vampyyri ei myöskään ikinä käyttäisi mitään ystäviensä sanomaa näitä vastaan.



Ulkonäkö

Denalista tulee mieleen menestyvät bisnesnaiset, ranskalaiset seurapiirikuningattaret ja juorunalistit. Solakka nainen liihottelee eteenpäin korkojen tasaisen kopinan tahtiin jättäen peräänsä sitrukselta tuoksuvan hajuvesipilven. Leuka pystyssä asteleva nainen on suhteellisen kurvikas varreltaan. Pitkät jalat, erityisesti sääret takaavan kävelyvauhdin pysyvän melko rivakkana. Pienet haaleat pisamat peittävät koko kehoa. Naisella on pienet kädet, joiden kynnet ovat aina huolellisesti lakattu.


Kasvoiltaan Denali on länsimaisen kauneuskäsityksen mukainen. Lähes symmetriset kasvot ovat sydämenmuotoiset. Näkyvät poskipäät, lähes virheetön iho ja korkea otsa muodostavat kasvojen pohjan pienen leuan kanssa. Täytelläiset huulet ovat yleensä vienossa hymyssä maalattuina punaisiksi. Pienen nenän molemmin puolin ovat suuret, turkoosit silmät, joissa on huvittunut pilke. Silmiä ympäröivät pitkät ja tuuheat räpsyripset. Naisen kulmat ovat huolellisesti nypityt ja tummat. Näitä kuvankauniita kasvoja ympäröivät puoleenselkään yltävät tummanruskeat laineet. Hiukset ovat hyvin kiiltävät ja lähes aina takuttomat.


Vaatekaapissaan Denali pitää hillittyjä värejä ja tyylikkäitä asukokonaisuuksia. Kynähameet ja pitkät housut ovat lähes aina naisen päällä tämän poistuessa kotoa, yläosan ollessa kauluspaitoja ja jakkuja t-paitojen päällä. Silloin tällöin naisen näkee myös mekko päällä. Juhliin tarkoitetuille mekoille naisella onkin oma vaatekaappinsa ja niitä on syvänvihreästä tanssiaismekosta seksikkääseen pikkumustaan ja hempeän kukkakuvioiseen kesäleininkiin. Jaloissaan vampyyri pitää lähes aina korkokenkiä. Nainen asustaa pukujaan reilusti kaiken maailman koruilla, hatuilla ja käsilaukuilla. Meikkiä Denali käyttää lähes aina, ja hän onkin hyvin taitava siinä.


Taidot

Denali ei ole erityisen vahva vampyyri tai taitava taistelija, mutta hän voi puhua tiensä ulos lähes mistä tahansa. Nainen osaa soittaa pianoa ja huilua ja on todella hyvä laulaja. Hänellä on myös valokuvamuisti.



Nippelitietoa

Puhuu italiaa ja englantia

MBTI: ISFJ

Horoskooppi: Vesimies


Kuvat: 1, 2, 3, 4, 5


Laulut kuuluvat artisteilleen

bottom of page